utorak, 7. studenoga 2017.

Salsa de Ciruelas sa svinjskim odrescima

Gurmanski odresci iz salamure sa divnom salsom od suhih šljiva, slatko-slano španjolsko jelo za ljubitelje egzotike.Za hrabre savjetujem da u salsu dodaju i malo vanilije.Ja sam isprobala sa piletinom/fileti/meni je to isto fino ali finije mi je sa svinjetinom,  vi po ukusu.

Sastojci:/4 osobe

Salamurenje:

800ml hladne vode

75 g soli

svinjski odresci /4-6 kom ovisno o veličini

2-3 žlice maslinovog ulja

Salsa:

100g suhih šljiva

2 ravne žlice šećera

2žlice maslaca

120ml vina

200ml vode

sol

Priprema:

Rastopite sol u vodi, dodate oprane svinjske odreske.Poklopite i ostavite na pola sata u frižider.
Nakon posla sata izvadite ih, osušite kuhinjskim papirom.
Zagrijete maslinovo ulje u tavi pa na njemu prepržite odreske sa obje strane.Maknete sa strane , zamotate u foliju.
Na isto ulje dodati maslac, narezane suhe šljive, šećer, sol i vodu.Pustiti da sve prokuha pa kuhati deset minuta da voda ishlapi i šljive smekšaju.

Dodati vino i još soli/isprobati/pustiti još 5 min da sve iskuha.
Servirati dio umaka po odrescima a dio dio staviti na stol da svatko doda po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname